Co-making is als een goed huwelijk: je kiest bewust voor elkaar en maakt samen veel moois mee

Co-making is als een goed huwelijk: je kiest bewust voor elkaar en maakt samen veel moois mee

Elies Koot - projectmanager
co-making Dura Vermeer 

“Sinds 2009 hebben we een bijzondere samenwerking met woningcorporatie Ymere. Noem het ketensamenwerking of co-makership: in ieder geval is het een langdurige samenwerking tussen twee partijen, voor het uitvoeren van nieuwbouw en renovatieprojecten in bewoonde en onbewoonde staat in de regio groot Amsterdam. Ymere staat als corporatie voor belangrijke opgaven; het bouwen van sociale huurwoningen maar ook het verbeteren en verduurzamen van het bestaande aanbod. Om die taken goed te kunnen uitvoeren, wilden ze in zee met een vaste partner en werken in vaste teams. In 2009 hebben ze ervoor gekozen om met Dura Vermeer in co-makership samen te werken. 

Blijven werken aan de relatie

Deze samenwerking is als een huwelijk: je kiest bewust voor elkaar en maakt samen veel moois mee. Maar je moet ook blijven werken aan de relatie. Het is belangrijk dat je in de jaren dat je samen werkt voldoende tijd en aandacht aan elkaar besteedt. Je moet verlangens met elkaar delen en daar nieuwe afspraken over maken als dat nodig is. Dat is de afgelopen jaren af en toe best lastig geweest, maar we konden elkaar altijd vinden.

Werken in co-makership past echt bij ons. Op deze manier voegen wij als bouwer de meeste waarde toe. Ketensamenwerking zorgt voor continuïteit in ons bedrijf en geeft ons tijd en ruimte om steeds weer te leren en te verbeteren. Ook kunnen we op deze manier een beter bouwproces organiseren voor onze opdrachtgever, bewoners én onze bouwpartners. Het mooiste aan co-makership is dat je elkaar als partners versterkt en aanvult. Samen maken we de plannen en denken we na over de invulling van projecten. Zo kijken we: wat is de opgave en wat is daarvoor de beste oplossing? 

Gelijkwaardige samenwerking op basis van vertrouwen

Wij zijn regisseur van het bouwproces. Alleen als je vroeg betrokken bent, kun je die rol het beste uitvoeren. Voor Ymere biedt deze samenwerking ook veel voordelen; ze kunnen hun risico’s beter beheersen omdat ze vroeg een bouwer aanhaken. Zo is de kans op schade tijdens het ontwikkel- en bouwproces vele malen kleiner en de kans op een duurzaam woningaanbod en tevreden bewoners groter.

Onze samenwerking is gelijkwaardig, op basis van vertrouwen. We werken met prestatieafspraken en  richten de processen zo in dat de klanttevredenheid van Ymere omhoog gaat en de medewerkers het leuk vinden om op deze manier met ons samen te werken. Ook zorgen we ervoor dat de conditie van en de veiligheid in de gebouwen van Ymere goed is en dat we echt bijdragen aan hun duurzaamheidsambitie. Zo werken we samen op basis van prestaties in plaats van controlerend naar elkaar. En dat werkt bijzonder prettig.” 

Contact

Dura Vermeer Groep NV
Rotterdam Airportplein 21
3045 AP Rotterdam
Postbus 11267
3004 EG Rotterdam

Vragen over ketensamenwerking met Dura Vermeer? Bel of mail:

Vragen? Bel of mail:

Henk Minnaard
h.minnaard@duravermeer.nl
06 53 59 98 91

We hebben uw formulier ontvangen!