Korte lijnen zorgen voor heldere communicatie

Korte lijnen zorgen voor heldere communicatie

Gerard van Emmerik – Uitvoerder 1, Dura Vermeer

‘De samenwerking met Ymere wérkt. Dat komt voornamelijk door de korte lijnen en voldoende face-to-face contact. Als uitvoerder ben ik bijna dagelijks aanwezig op de bouwplaats. We renoveren ‘in bewoonde staat’: dat wil zeggen dat we alle werkzaamheden uitvoeren terwijl bewoners aanwezig zijn.
Bij de renovatie van Lopikhof in Amsterdam Zuidoost, met woningen voor ouderen, gaan bewoners negen dagen naar een wisselwoning als we de renovatie uitvoeren. Dat is natuurlijk best wel wat, zeker als je wat ouder bent. Maar door de goede contacten en afspraken die wij met Ymere hebben, kunnen we helder, persoonlijk en goed communiceren met de bewoners. Die zijn uiterst tevreden: ze krijgen veel moois terug door de renovatie. We vervangen de oude gevel, we plaatsen een zelfstandige cv en vernieuwen de doucheruimtes. En de bewoners weten: de uitvoerder zit op nummer 10, dus als ze een probleem of vraag hebben, lopen ze binnen of bellen ze mij.

Samen met de bewonersbegeleider of -commissie

Voordat we startten met de renovatie heb ik samen met de bewonersbegeleider van Ymere gesprekken gevoerd met alle bewoners. Zo liepen we samen alles door: de planning, de werkzaamheden, de impact ervan. Dat werkte heel prettig omdat je samen direct alle vragen kunt beantwoorden. Een ander project binnen de ketensamenwerking met Ymere was de renovatie van het Handelsbladgebouw in het centrum van Amsterdam. De 84 sociale huurwoningen had een groot aantal technische gebreken. Samen met de bewonerscommissie maakte Ymere een onderhoudsplan dat wij in 2015 en 2016 hebben uitgevoerd. We hebben de gevels, het dak, het glas en de installaties aangepakt. 

Leuke samenwerking

Deze ketensamenwerking bestaat niet alleen uit Ymere en Dura Vermeer, maar ook uit onze bouwpartners. Wij selecteren ze en sturen ze aan. Wel zo gemakkelijk. Ymere heeft zo geen omkijken naar de schilders, elektriciens en loodgieters. Wij kennen de wensen van Ymere, we weten wat er moet gebeuren en wij zorgen dat het goed komt. Zo pakt iedereen zijn eigen rol. We weten van elkaar precies wat er speelt en zetten ieder onze eigen kennis en ervaring in. Dat maakt het werken in een ketensamenwerking zo leuk.’

Contact

Dura Vermeer Groep NV
Rotterdam Airportplein 21
3045 AP Rotterdam
Postbus 11267
3004 EG Rotterdam

Vragen over ketensamenwerking met Dura Vermeer? Bel of mail:

Vragen? Bel of mail:

Henk Minnaard
h.minnaard@duravermeer.nl
06 53 59 98 91

We hebben uw formulier ontvangen!