Gemeente Haarlemmermeer en Ymere trekken banden aan
23.04.18

Gemeente Haarlemmermeer en Ymere trekken banden aan

Begin april troffen twee delegaties van in totaal 40 man van de gemeente Haarlemmermeer en Ymere elkaar in buurtcentrum ’t Kattegat in Hoofddorp. Voor een ontbijt is gezorgd. De hele opzet van de bijeenkomst is elkaar beter te leren kennen en de toekomstige samenwerking te verbeteren.

Regiomanager Remco Pols verzorgt de aftrap met een korte presentatie over onze reden van bestaan, de organisatie van Ymere, en de thema’s waarop we met de gemeente samenwerken. Hij besluit met een portie zelfspot: "Ymere zegt natuurlijk altijd nee als ons gevraagd wordt in actie te komen!"

Daarna volgt directeur Wonen bij de gemeente Michiel Ruis. Ook hij laat zien hoe de organisatie in elkaar steekt en hij doet een boekje open over het politieke klimaat waarin de ambtenaren hun werk moeten verrichten. Goed voor ons om te beseffen welke krachten daar aan het werk zijn.

Na deze inleidende woorden is het tijd voor een kennismakingsronde. In een goede mix kan iedereen aan zijn tafelgenoten iets kwijt over haar of zijn achtergrond, hobby’s en drijfveren. Op basis van 'bloedgroepen' wordt verder gesproken over verwachtingen in het werk, over dingen die goed gaan en zaken die beter kunnen.
De oogst van deze gesprekken wordt met elkaar gedeeld en waar mogelijk worden concrete afspraken gemaakt en acties uitgevoerd om de samenwerking te optimaliseren.

Afsluitend wordt een bezoek gebracht aan het complex Grote Belt/Sont. Daar vindt projectmatige woningverbetering plaats. Sabine Heijink (procesmanager) en André Boot (uitvoerder), leggen de aanwezigen uit hoe het hele proces van voorbereiding tot uitvoering loopt en hoe zorgvuldig Ymere daarbij omgaat met de belangen van de huurders. Bovendien is al goed zichtbaar hoe het complex opknapt. Zowel proces als de verbeteringen zijn een eyeopener voor de ambtenaren zo denken wij.

De ochtend is geslaagd en bij iedereen leeft het gevoel dat deze nadere kennismaking tot meer begrip en vertrouwen leidt. En dat bevordert echt de samenwerking.

Contact

Dura Vermeer Groep NV
Rotterdam Airportplein 21
3045 AP Rotterdam
Postbus 11267
3004 EG Rotterdam

Vragen over ketensamenwerking met Dura Vermeer? Bel of mail:

Vragen? Bel of mail:

Henk Minnaard
h.minnaard@duravermeer.nl
06 53 59 98 91

We hebben uw formulier ontvangen!