Opleverfeest Lopikhof met buurtbarbecue
21.07.17

Opleverfeest Lopikhof met buurtbarbecue

Alle 111 woningen van het Lopikhof zijn gerenoveerd en getransformeerd naar zelfstandige sociale huurwoningen. In negen maanden is met alle betrokken partijen hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. We vierden het geslaagde resultaat samen met de bewoners.

Tevreden bewoners


De 111 bewoners van het Lopikhof, onderdeel van de wijk Nellestein in het meest zuidoostelijke puntje van Amsterdam, hebben met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar een grote zorgbehoefte. Daarom heeft het team een zorgvuldig plan gemaakt om de bewoners te informeren, enthousiasmeren voor de plannen en te helpen tijdens de bouwfase. En het resultaat mag er zijn, de bewoners zijn blij met de renovatie. Alles ziet er weer fris uit en het wooncomfort is ruim verhoogd.

Opleverfeest en buurtbarbecue 


Het feest werd buiten gevierd voor de nieuwe entree in het groene binnenhof. Na een rondleiding door het vernieuwde pand, werd er buiten feestelijk getoost op de geslaagde samenwerking en renovatie.


Dory Louwerens, lid van de Directieraad Ymere Laurens benadrukte de voordelen van een goede co-making: “Door de handen van de bewonerscommissie, Ymere en Dura Vermeer in een te slaan, komen we gezamenlijk tot een beter resultaat,” Het team Dura Vermeer en Ymere heeft in een harmonieuze samenwerking korte lijntjes gehouden met elkaar en de bewonerscommissie, met ruimte voor input en gesprek.

Mart van den Brink, voorzitter van de bewonerscommissie beaamde dit. Hij vond de samenwerking voortvarend en “het heeft woningen opgeleverd die zowel aan de eisen van deze tijd als de wensen van de bewoners voldoen. Reden voor een feestje!”

Renovatie


In een geslaagde co-making hebben Ymere en Dura Vermeer dit project samen aangepakt. In oktober 2016 is gestart met de renovatie van de 111 appartementen en de huismeester woning. In de bestaande gevel zijn nieuwe kunststof kozijnen geplaatst met HR beglazing en het dak is extra geïsoleerd. Energie technisch is het gebouw losgeknipt van het naastgelegen verzorgingstehuis en heeft elke woning nu een eigen Cv-ketel. Hierdoor is het gebouw verduurzaamd en toekomst bestendig gemaakt.

Contact

Dura Vermeer Groep NV
Rotterdam Airportplein 21
3045 AP Rotterdam
Postbus 11267
3004 EG Rotterdam

Vragen over ketensamenwerking met Dura Vermeer? Bel of mail:

Vragen? Bel of mail:

Henk Minnaard
h.minnaard@duravermeer.nl
06 53 59 98 91

We hebben uw formulier ontvangen!