Start bouw De Spreeuwen in Amsterdam Houthaven
25.04.17

Start bouw De Spreeuwen in Amsterdam Houthaven

Op woensdag 12 april vierde Dura Vermeer Bouw Midden West de start bouw van nieuwbouwproject De Spreeuwen in Amsterdam Houthaven. Het heugelijke feit werd gevierd met woningcorporatie en co-maker Ymere, Gemeente Amsterdam, architecten en adviseurs.

​De viering begon met een openingsspeech op de bouwplaats door Ymere en een interview met Jaco Plompen (directeur Dura Vermeer Bouw Midden West), Vivian Regout (directeur Ymere) en Laurens Ivens (wethouder Gemeente Amsterdam) over de bijzonderheden van het nieuwbouwproject. Hierna volgde de officiële handeling: de storting van een funderingsbalk. Na deze officiële handeling werden de glazen prosecco geheven op de start bouw en genoot men van de hapjes en elkaars gezelschap. Er waren ruim veertig gasten aanwezig bij de viering.

De Spreeuwen, Amsterdam Houthaven

Nieuwbouwproject De Spreeuwen bestaat uit een appartementencomplex met 69 sociale huurwoningen. De woningen zijn tussen de 40m2 en 104m2, hebben 2 of 3 kamers en een maximale huurprijs van € 586,00. De bestemming en de prijs maken dat ook mensen met een eenvoudig inkomen op een gewilde plek in Amsterdam kunnen wonen.​

De naam De Spreeuwen is geïnspireerd op de jongens die in de 18e en 19e eeuw vanuit de omliggende volksbuurten kwamen aanvliegen voor het lossen van schepen aan de kade bij de Amsterdamse pakhuizen. Het ontwerp van de woningen is ook deels geïnspireerd door deze historische en karakteristieke panden (bron: Ymere).

Dura Vermeer is begin dit jaar gestart met de bouw van De Spreeuwen, de oplevering van het appartementencomplex staat medio 2018 gepland. Na de oplevering wordt rondom het complex een gracht gegraven die van de woningen grachtwoningen maakt. ​

Contact

Dura Vermeer Groep NV
Rotterdam Airportplein 21
3045 AP Rotterdam
Postbus 11267
3004 EG Rotterdam

Vragen over ketensamenwerking met Dura Vermeer? Bel of mail:

Vragen? Bel of mail:

Henk Minnaard
h.minnaard@duravermeer.nl
06 53 59 98 91

We hebben uw formulier ontvangen!