Van der Pekbuurt viert feest
22.06.17

Van der Pekbuurt viert feest

De allerlaatste woning van 190 sociale huurwoningen van de Van der Pekbuurt in Amsterdam is opgeleverd. Samen met alle betrokken partijen hebben Dura Vermeer en woningcorporatie Ymere hier hard aan gewerkt. Dinsdag 20 juni is dit mooie resultaat samen met de bewoners gevierd.

Historische elementen

De Van der Pek-buurt bestaat uit voormalige arbeiderswoningen. Architect Jan Ernst van der Pek ontwierp de woningen rond 1920. In samenwerking met co-maker Ymere heeft Dura Vermeer de arbeiderswoningen hoogwaardig gerenoveerd. Historische elementen van de buurt zijn teruggebracht, zoals de originele kleuren okergeel, donkergroen en roodbruin.

 

Bewonersfeest

Het feest is gevierd op het zonnige en vernieuwde Van der Pekplein. Verschillende ondernemers die net aan het plein hun deuren hebben geopend, droegen hun steentje bij. Tijdens een hapje, drankje en zomerse muziek, vertelden een aantal betrokkenen wat deze renovatie in de Van der Pek-buurt zo bijzonder maakt.

Laurens Ivens, wethouder wonen Amsterdam, zei: ‘De Van der Pek-buurt doet aan als een dorp en ik ben blij dat ik op dit dorpsfeest aanwezig mag zijn. Ik vind het goed dat de oorspronkelijke opzet van de buurt bewaard is gebleven en wil de betrokken partijen complimenten geven voor de aanpak en het mooie resultaat.’

André Köster, divisiedirecteur bij Dura Vermeer, sloot zich aan bij dit trotse gevoel en gaf aan als co-maker een grote verbondenheid en verantwoordelijkheid te voelen bij dit project. Ook vroeg hij bewoners mee te denken over een blijvende herinnering voor het Van der Pekplein. Dura Vermeer draagt hier namelijk graag aan bij.

En last but not least, bevestigde Bea van der Berg namens de bewoners dat zij ook echt heel blij zijn met hun gerenoveerde woning. Ze voegde toe dat ‘de buurt er door de menging van oude en nieuwe bewoners in zijn geheel van opknapt.’

Renovatie

Als ketenpartner van woningcorporatie Ymere heeft Dura Vermeer dit langlopende project gerealiseerd. In september 2015 is Dura Vermeer gestart met de renovatie van de eerste sociale huurwoningen in de Van der Pekbuurt. De buurt heeft een beschermd stadsaanzicht, waardoor er veel rekening gehouden is met het historische karakter van de wijk.

Alle 190 gerenoveerde sociale huurwoningen ten zuiden van de Jasmijnstraat zijn inmiddels opgeleverd. Daarnaast zijn er zeven bedrijfsruimten aan het Van der Pekplein vernieuwd. De rest van de buurt heeft een onderhoudsbeurt gekregen. Tijdens alle werkzaamheden is er uitstekend contact onderhouden met de bewoners.

Contact

Dura Vermeer Groep NV
Rotterdam Airportplein 21
3045 AP Rotterdam
Postbus 11267
3004 EG Rotterdam

Vragen over ketensamenwerking met Dura Vermeer? Bel of mail:

Vragen? Bel of mail:

Henk Minnaard
h.minnaard@duravermeer.nl
06 53 59 98 91

We hebben uw formulier ontvangen!